Het hartje van ons kindje

Dolgelukkig na de eerste echo met 10 weken! Toch wel even fijn die bevestiging dat alles goed zit. Maar dan na 2 weekjes begint het alweer te kriebelen.. hoe zal het met ons kindje gaan?

De eerste 3 á 4 maanden zul je nog geen seintjes krijgen van je kindje. Tenminste, dit was bij mij het geval. Nu begint mijn buikje langzaam te groeien en wacht ik op de zogenoemde plopjes die je in je buik kunt voelen. Deze plopjes is de baby. Maar zoals ik net al zei.. na 2 weken werd ik alweer ongeduldig. Ik wilde weer wat horen, zien of in ieder geval iets vernemen van ons kindje.

Finally..

Weer een maandje verder. Verloskundige, here we come! Dit keer alleen geen echo, maar wel even luisteren naar het hartje van ons kindje en checken of alles goed is met mij. Mijn bloeddruk was iets te laag in vergelijking met de vorige keer, dus wat meer zoute dropjes eten. Geen probleem, ik HOU van zoute dropjes. Daarna moest ik nog even op de weegschaal gaan staan. De 3 kilo die ik ben afgevallen in de eerste paar weken zitten er weer aan. Terug op mijn oude gewicht dus. Verder nog niets aangekomen, mooi! Gelukkig, met mij gaat alles prima.

Maar dan nog belangrijker, hoe gaat het met ons kindje?  Bij de eerste echo van de afgelopen keer zagen we het hartje wel kloppen, maar hebben we hem nog niet gehoord. Spannend dus!! Het was weer een bijzondere ervaring. Eerst voelde de verloskundige of mijn baarmoeder groeit zoals het hoort. Ze drukt dan voorzichtig met haar handen op je buik. Dit was prima. Dan over naar het hartje. Dit was weer zo bijzonder! Het hartje klinkt als een stel paarden in galop zo snel gaat het. Dit is overigens normaal. Ben jij ook benieuwd naar hoe het hartje van ons kindje klinkt? Kijk dan het filmpje hierboven. Ik was hier 14 weken. Ondertussen ben ik alweer 16 weken oftewel 4 maanden. Wat vliegt de tijd!

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!