Een koffer vol informatie over de zwangerschap.

Informatie over de zwangerschap

Wat een hoop mogelijkheden, informatie en spulletjes zijn er voor tijdens je zwangerschap. Zucht.. waar moeten wij beginnen? Gelukkig sta je er niet alleen voor en geeft de verloskundige je veel informatie mee. Wij hebben dit koffertje meegekregen met een hoop foldertjes en spulletjes erin. Misschien ook wat voor jou?

Crèmetjes

Je lichaam zal zowel tijdens als na de zwangerschap een hoop veranderen. Het is daarom belangrijk om jezelf goed of zelfs extra te verzorgen. In het koffertje hebben wij de volgende samples meegekregen:

1. Sudocrem. Deze crème is er voor de verzorging van de huid van je baby. Het heeft een verzachtende, beschermende en ondersteunende werking. Volgens mijn moeder is dit een crème die zij vroeger veel gebruikt heeft en erg goed werkt. Een aanrader dus!

2. Bepanthen en Palmer’s. Dit zijn allebei crèmetjes voor de zwangerschapsstriemen, of ook wel striae genoemd. Tijdens de zwangerschap groeit je buik enorm snel. Door dit snelle uitrekken van je huid, kunnen er strepen rondom je buik ontstaan. Deze crèmes zijn er voor het voorkomen en verminderen van deze zwangerschapsstriemen en houden de huid elastisch.

3. Kamilloson zalf. Deze zalf is er voor zowel de baby als voor moeder. De zalf helpt de huid van de baby te beschermen maar is er ook voor de borsten van de vrouw. Als je als moeder borstvoeding geeft dan kan de tepel wat beschadigd raken.

Voorpret

Tijdens je zwangerschap is het al heel belangrijk om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Maar vergeet niet, geniet hiervan! In het koffertje dat wij gekregen hebben staan een hoop foldertjes over dingetjes die je kunt ondernemen.

1. Het maken van een pretecho. Tijdens je zwangerschap heb je 3 standaard echo’s die je vergoed krijgt. De eerste echo vindt plaats rond de 8 à 12 weken, een 20-weken echo en een echo een aantal weken voor je bevalling. Zijn jullie tussendoor toch nieuwsgierig naar hoe het met jullie baby gaat? Dan bestaat er altijd de mogelijkheid voor een pretecho. Dit is echter wel op eigen kosten. Er is veel variatie in het maken van een pretecho. Zo kun je een 2D, 3D of een 4D echo laten maken.

2. Zwangerschapsyoga. Tijdens je zwangerscha