Wordt het een jongetje of meisje?

Jongetje of meisje?

Wordt het een jongetje of meisje? Dit is een vraag die je je na een tijdje toch af gaat vragen. Wij hebben al een aantal weken lopen gissen. Ikzelf kreeg sterk het gevoel dat het een meisje zou worden, maar mijn vriend daarentegen dacht weer dat het een jongetje zou worden. Nou.. allebei een kans van 50%, wie heeft er gelijk?

Omdat we ons kindje pas tijdens de 20 weken echo weer te zien zouden krijgen en we een beetje ongeduldig waren, hebben we ervoor gekozen om een pretecho te laten maken. Een pretecho is een echo op eigen kosten. Je kan hierbij kiezen voor een 2d, 3d of zelfs een 4d echo. Een 3d-echo of een 4d-echo worden wat later in de zwangerschap aangeraden, omdat het kindje dan al verder ontwikkelt is. Omdat ik zelf nu 17 weken zwanger ben, zijn wij voor een 2d echo gegaan.

Het was echt weer een supermooie ervaring. Het is erg mooi om te zien hoever ons kindje zich alweer verder ontwikkelt heeft in die 6 weken na onze laatste echo. De baby dronk al slokjes vruchtwater en plaste deze ook alweer uit. Klinkt niet zo fris, maar je lichaam wordt om de zoveel uur gereinigd zodat deze stoffen niet te lang in je lichaam blijven. Daarnaast waren ook het neusje en mondje zichtbaar en konden we al 5 vingertjes op elke hand tellen. Hieronder een lief fotootje waarop het gezichtje goed te zien is.

Jongetje of meisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het hartje ging 160 slagen per minuut. Dit is normaal in deze fase van de ontwikkeling. Later in de zwangerschap hoort dit steeds iets meer af te nemen totdat het op een wat rustiger tempo is. De baby lag met zijn hoofdje naar beneden en met zijn voetjes naar boven. Nu maar hopen dat dit op het punt van bevallen ook zo is haha. Alles zag er prima uit en dit is het allerbelangrijkste voor ons!

Maar dan..

Iets waar we toch wel heel nieuwsgierig naar waren, het geslacht. Voordat de mevrouw die de echo afnam iets zei, dacht ik al dat ik wat zag hangen tussen die kleine beentjes. En ja hoor, wij krijgen een klein prinsje!

Jongetje of meisje?

 

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!