Onze eerste echo!

Echo

Een spannend en leuk moment.. Je eerste echo! Je zult voor het eerst je kindje zien en het hartje horen kloppen. Wij zijn vandaag voor onze eerste echo geweest en onze dag kan niet meer stuk!

Daar gingen we hoor.. de auto in en op weg naar de verloskundige. Wat kunnen wij verwachten en zal alles er goed uitzien? Allereerst mochten wij in een kamertje naar binnen waar wij onze eerste echo kregen. Ik mocht op een comfortabel bankje gaan liggen met een lekker kussentje ter ondersteuning van mijn nek. De verloskundige smeerde mijn buik in met wat gel en de echo kon beginnen!

Het grote moment

En daar zagen wij ons kindje. Volgens de verlokundige zag alles er prima uit. De armpjes en beentjes waren al zichtbaar, het hartje klopte mooi en het neusbotje en de kaaklijn waren zich al hard aan het ontwikkelen. Het was echt prachtig om te zien. De baby moest alleen nog even in beweging¬†worden gebracht, aangezien die van ons daar uit zichzelf niet veel zin in had. Ik moest een aantal keren hoesten.. maar zonder enig resultaat (eigenwijze baby). Vervolgens wreef de verloskundige wat over mijn buik heen en ja hoor… de baby begon te bewegen! Dit was echt zo mooi om te zien. De armpjes en beentjes waren aan het trappelen en hij/zij was lekker aan het draaien. Op de eerste echo kun je nog niet zien wat het geslacht is van de baby, dit kan pas bij de 20-weken echo. Als je dit zelf wilt natuurlijk.

Na de echo moesten wij wat medische vragen beantwoorden. Dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten voor de gezondheid van de baby en het verloop van je zwangerschap. Ze vragen naar erfelijke ziektes die voorkomen in de familie en naar jouw eigen gezondheid. Gelukkig was er bij ons niets waar wij ons zorgen over hoefde te maken.

Het was een spannend maar prachtig moment. Wij zijn dolgelukkig!

Ons kindje is 10 weken en 3 dagen oud. Uitgerekend op: 03-08-2015

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!