Onze eerste maand als gezin

Jay

Wat vliegt de tijd.. Jayden is alweer bijna 1 maand oud. Wat hebben we al een hoop geleerd en meegemaakt in deze eerste maand. De week na mijn bevalling was voor mij een week die ik niet snel zal vergeten en ook niet snel zou willen overdoen. Ik was nog zwak van de bevalling, aangezien ik een hoop bloed verloren had. Tegelijkertijd kwam er zoveel nieuws op ons af. Wij moesten wennen aan Jayden en Jayden moest wennen aan ons.

De eerste 3 nachten

De eerste 3 nachten hebben wij amper geslapen. Jayden bleef maar huilen.. en omdat wij nog nooit voor een baby’tje gezorgd hadden, vroegen wij ons al snel af wat hij nou wil. Heeft hij honger? Moet hij een schone luier? Na alles geprobeerd te hebben en niks hielp, zaten wij echt met ons handen in het haar.. ZO frustrerend (vooral ’s nachts).

De eerste 5 dagen heb ik borstvoeding gegeven. Iedere keer dat Jayden huilde, legde ik hem maar aan de borst in de hoop dat dit was waar hij om vroeg. Met borstvoeding konden wij niet zien hoeveel Jayden dronk, dus ik werd onzeker of hij wel voldoende voeding binnen kreeg. Daarnaast mag je een baby die borstvoeding krijgt, zoveel aanleggen als je wil. Op een gegeven moment had ik het idee dat ik de hele dag met Jayden aan de borst lag. Dat had ik echt niet zo erg gevonden als ik er enorm van genoot, maar als ik heel eerlijk ben vond ik het geen leuke ervaring. Jayden hapte niet goed aan en ik kreeg al snel last van kloofjes die veel zeer deden.

Opties afwegen

Uiteindelijk, na een hoop frustratie, zijn wij overgestapt op flesvoeding. En als ik heel eerlijk ben.. wat een VERADEMING was dat. We wisten precies hoeveel voeding Jayden binnen kreeg en er ontstond als het ware een ritme. Een hoop onzekerheid was weg. Ik voelde mij in het begin schuldig dat ik het niet heb volgehouden, omdat ik wel van mening ben dat borstvoeding beter is. Maar als ik de opties tegen elkaar afwoog, was mijn keuze snel gemaakt. Of ik blijf borstvoeding geven en ik blijf enorm gefrustreerd, waardoor Jayden ook gefrustreerd raakt.. of ik stap over op flesvoeding en zowel Jayden als ik hebben meer rust. Sindsdien gaat het iedere dag een stukje beter. Jayden heeft in de week erna wel wat last gehad van krampjes, maar ook dit heeft gelukkig niet lang aangehouden.

Sindsdien gaan de nachten een stuk beter. Jayden wordt nog 1 á 2 keer per nacht wakker, maar gaat dan weer lekker slapen nadat hij zijn flesje en schone luier heeft gehad. Ik denk dat de slapeloze nachten van de eerste paar dagen kwamen door een combinatie van dingen. Zowel Jayden als wij waren nog moe van de bevalling, de borstvoeding liep niet en ik was enorm gefrustreerd (Jayden voelt dat aan).

Op die roze wolk waar mensen het over hebben, heb ik de eerste twee weken nooit gezeten.. maar ik ben nu wel op een punt dat ik eindelijk kan genieten van de momenten met Jayden en van ons gezin. Het zijn de kleine dingetjes die het hem doen. Lekker samen wandelen, samen op stap en samen knuffelen. Jayden is een heel tevreden mannetje. Hij drinkt goed, slaapt goed, poept en plast goed en groeit in mijn beleving heel hard. Wij zijn heel trots op hem. Wij kunnen ons nu al geen leven meer zonder hem voorstellen en zullen er alles aandoen om hem op te laten groeien tot een gelukkig mannetje.

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!