Is positiekleding overbodig?

In het begin van je zwangerschap zul je nog lekker je gewone kleding kunnen dragen. Het verschilt per vrouw wanneer er een echt zwangerschapsbuikje tevoorschijn komt. En wees maar niet bang.. dat buikje komt er echt wel. Ik vond het namelijk zoooolang duren. Bij mij begon het zichtbaar te worden rond de 20 weken. Zodra je buik groeit, zal ook je kleding strakker gaan zitten. Is het dan misschien tijd voor positiekleding of is dit overbodig?

Bestaat er eigenlijk wel leuke positiekleding? En heb ik er nog wat aan nadat ik bevallen ben? Want ja.. een kledingstuk die je maar voor een aantal maanden draagt, is dat niet een beetje geldverspilling?

Er zijn best een hoop winkels die positiekleding verkopen. Zo heb ik eens een kijkje genomen bij de Prenatal. Je hebt hier keuze uit leggings, broeken, jeans, shirts en zelfs jurkjes. En nee, dit zijn geen slonzige blouses of gekke wijde broeken. Tegen mijn verwachting in is er een groot aanbod aan leuke positiekleding. Zo zijn er nog veel meer winkels en sites die positiekleding verkopen. Denk maar eens aan bekende namen zoals de H&M, ASOS en Zalando.

Ik heb geen moment spijt gehad van het aanschaffen van positiekleding. Ik hoefde niet constant m’n broek op te hijsen en het verschil tussen m’n normale broeken en zwangerschapsbroeken werd niet eens opgemerkt. Daarnaast vind ik dat mijn buikje veel mooier uitkwam in een zwangerschapsshirt. Ondertussen ben ik al bevallen en draag ik de broeken nog steeds. Hup, ik doe mijn shirt eroverheen en je ziet er niks meer van 😉

De positiejeans die ik heb gekocht zit aan de voorkant wat lager, zodat je buik ruimte heeft om erover heen te groeien. Daarnaast zit er een elastische band vast aan de binnenkant van de jeans, die meegroeit met je buik. Hieronder op de 2 foto’s is deze grijze band te zien. Van de buitenkant zul je niet zien dat je broek iets extra’s heeft en lijkt het op een normale jeans. Het enige verschil is dat het voor jou comfortabel zit en je niet de hele tijd je broek hoeft op te hijsen of het gevoel hebt dat je buik word afgekneld. De broek die ik hieronder aan heb is van het merk Mamalicious.

Positiekleding

Comfortabele buikband die vast zit aan mijn jeans

Draag of droeg jij ook positiekleding? En wat zijn jouw ervaringen hiermee? Of pas(te) jij nog gewoon in je normale kleding? Ik ben benieuwd.

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!