In welke houding slaapt jouw kindje?

slaaphouding baby

De slaaphouding die tegenwoordig voor je baby als veiligst en best wordt beschouwd, is het liggen op het ruggetje. Vanaf dat Jayden geboren is, hebben we hem de eerste paar weken altijd op zijn ruggetje gelegd. Als je, je kindje op zijn buikje of op zijn zij ligt dan kan hij verstikt raken in het matras. Door hem op zijn rug te leggen, heeft hij alle vrije ruimte om te ademen. Leg je kindje onderaan de ledikant, zodat hij niet verder naar beneden onder het dekentje kan schuiven en trek zijn deken lekker strak aan. Maar wat nou als je kindje liever een andere houding aanneemt?

Meneertje kont tegen de krib ledikant..

Wat ons opvalt, is dat Jayden vaak druk met zijn armpjes beweegt als hij op zijn rug ligt. Hierdoor maakt hij zichzelf regelmatig wakker. Erg vervelend, zowel voor hem als voor ons. Wij hebben hem daarom, onder toezicht van ons, een keer op zijn buikje in de box gelegd. En ik zal heel eerlijk zijn… wat sliep hij vast en heerlijk. Wij moesten hem zelfs wakker maken voor zijn flesje. Het is voor jou als ouder jouw eigen keus om te bepalen in welke houding je, je kindje laat slapen. Het is weleens voorgekomen dat Jayden bij ons tussenin op zijn buikje in slaap is gevallen (allemaal goed gegaan) en dat wij ook in slaap vielen. Maar om dit standaard iedere nacht te doen.. dat durven wij nog niet aan. Wij vinden het voor onszelf een aardig dilemma. We willen aan de ene kant niet tegen het advies van professionals ingaan (want ja.. die zullen het wel het best weten), maar aan de andere kant willen wij ook een goede nachtrust voor ons en voor Jayden.

Voorkeurshouding

De voorkeurshouding is de voorkeur van je kindje om op een bepaalde kant van het hoofdje te liggen. Misschien ligt je kindje graag op de rechterkant van zijn hoofdje.. of misschien juist wel op de linkerkant. Zorg ervoor dat je kindje regelmatig wisselt van kant. Dit voorkomt een scheef hoofdje. Twee tips om je kindje op de andere kant dan zijn voorkeurskant te laten liggen:

♥ Leg een knuffeltje, speeltje of een andere afleiding aan de kant waar je wilt dat jouw kindje heen kijkt.

♥ Leg je kindje met zijn hoofd richting het licht.

Heeft jouw kindje ook een bepaalde voorkeur voor een houding om in te slapen? En zo ja, welke dan? Wij zijn benieuwd.

 

Vind dit leuk en deel het met je vrienden!